İZMİR / KARABURUN - Karaburun İlkokulu

Mrt

18 Mart 1915 ,Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç,  azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Zaferimiz Kutlu Olsun.

Mrt

06 Şubat depremi sonrasında okulumuz tarafından onaylanan projemiz 09.06.2023 tarihinde sonlandırılmıştır. Fakat bu proje ile biz bir kardeş okul  sahibi olduk. Hatay'da bulunan Yayladağı- Yukarıokçular İlkokulu artık bizim de okulumuz, bulunduğu köy bizimde köyümüz.

Bu yılda projemizi devam ettirme kararı aldık. 06 Şubat'ın yıl dönümünde yine iş başındaydık. Hediyelerimizi arkadaşlarımıza gönderdik.

Okul  müdürümüzün, velilerimizin ve çocuklarımızın içten teşekkürlerini sizinle de paylaşmak istedik.

Mrt

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılında, o büyük kararı ve milli iradeyi bir kez daha anıyoruz. Bu marş, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kararlılığı, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan eşsiz bir destandır. Atatürk’ün “Bu marş, bizim inkılabımızın ruhunu anlatır.” dediği İstiklal Marşı, 12 Mart 1921’de kabul edildi

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, yazarımız Gürkan KAP'ı okulumuzda ağırladık. Yazarımızla dilimizin zengiinlikleri, yazarlık, kitaplar hakkında hoş ve bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdikten sonra imza günü etkinliğimizi yaptık.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Kurul Toplantısı Okul müdürümüz  Ayla AKTENLİ başkanlığında saat 15.00'te 1-A sınıfında yapılmıştır.

Ock

Yarı yıl karne sevincimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Serdar KAYADAĞ ve Şube Müdürümüz Mehmet Aydemir katılarak; çocuklarımızın karne heyecanını paylaştılar. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz 4. sınıf öğrencilerimize karne hediyesi olarak kitap armağan etti ve çocuklardan tatilde kitap okuma sözü aldı. Değerli velilerimizin de katılımıyla karne töreni etkinliğimizi gerçekleştirerek; heyecanımızı ve sevincimizi birlikte paylaştık.

Ock

İlk dönemin son haftası dolu dolu geçiyor. Neler mi yapıyoruz?

Bilgi yarışmaları yapıyoruz, kelime oyunları oynuyoruz. En sevdiğimiz oyuncakları tanıtıp, oyuncaklarımızı arkadaşlarımızla oynayıp eğleniyoruz. Yeteneklerimizi sergiliyoruz.

Ara

4-5 Kasım 2023 tarihinde İzmir de düzenlenen 5.İDA 100.yıl kupasında

Zeynep Doğa Peltekoğlu

Solo minik 1 kategorisinde

Minik 1 Solo S1 St 6.sı olarak madalya  almaya hak kazandı.

Minik 1 Solo Türkiye şampiyonası St 8-9 derecesi ile yarıştı.

23-24 Aralıkta TDSF 2.Etap Marmaris yarışmasında

Minik 1 Solo S1 St yarı finalist

Minik 1 Solo S1 Lt çeyrek finalist olarak yarışmayı tamamladı.

Ara

Karaburun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 30 KASIM 2023 tarihinde başlatmış olduğu; Kitap  Okuma Seferberliği kapsamında okulumuz olarak her hafta perşembe günü 5. dersimizi kitap okumaya ayırarak bu projeyi destekliyoruz.

Projenin detaylarını bağlantı adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bağlantı adresi:

Kas

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Cumhurbaşkanımız, tarihin gördüğü en büyük halk önderi ve aydınlanma devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kalbimizin sonsuzluğuna uğurlamamızın 85. Yılında, tüm saygımız, minnetimiz, sevgimiz ve asla tükenmeyecek bağlılığımızla anıyoruz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına Kaymakamımız Eyüp KAYKAÇ eşi Hanımefendi Duygu KAYKAÇ, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem BULAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed AYTAÇ, İlçe Emniyet Müdürü Nafi Emre UÇAR, İlçe Jandarma Komutanı Şaban SERT, daire amirleri, Hayırsever İş İnsanı Mustafa EYDEMİR ve eşi Zeynep Buse EYDEMİR ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşen program öğrencilerimizin büyük çoşkusuyla Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır biçimde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Ayrıca değerli velilerimiz  Mustafa EYDEMİR ve Zeynep Buse EYDEMİR'in katkılarıyla; protokol üyeleri ile birlikte Kaymakamımız Eyüp KAYKAÇ'ın açılış kurdelesini kesmesiyle "Sanat Atölyemizin" açılışını gerçekleştirdik.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası etkinliklerimiz, Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet AYTAÇ, İlçe Belediye Başkan yardımcısı Muharrem BULAK, ilçe daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve velilerin katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi.

Etkinlikte öğrencilerimizin sergiledikleri şiir, ront ve halk oyunlarının ardından Sayın Kaymakamımız Eyüp KAYKAÇ öğrencilerle dersleri hakkında sohbet edip derslerinde başarılar diledikten sonra sembolik olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının İlk zilini çaldı.

Tem

15 Temmuz 2016, bin yıllık kadim tarihimiz içinde nice destanlar yazan, kahraman milletimizin, vatan söz konusu olduğunda, nasıl tek yürek ve tek bilek olduğunu, dünyaya yeniden gösterdiği gün. Ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, geleceğimizi yok etmek isteyen hainlere karşı, canını hiçe sayarak sokakları ve meydanları doldurup kanlı darbeyi durdurduğu gün.

15 Temmuz’da meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de İstiklal savaşımızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olmuş, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla büyük Türkiye vardı, Türkiye yüzyılının kahramanları vardı. Her 15 Temmuz’ da kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Haz

Okulumuz Tiyatro kulübü öğrencilerimiz, danışman öğretmen Serpil Karabulut rehberliğinde hazırladıkları "Bremen Mızıkacıları" adlı oyunu, Karaburun Halk Eğitim Tiyatro Salonu ile Mordoğan FEK ÇPAL Tiyatro Salonunda sergilemişlerdir. Oyunu izlemeye gelen anasınıfı, ilkokul öğrencileri ve veliler tarafından oyunumuz çok beğenilmiş  ve ayakta alkışlanılmıştır. Başta kıymetli öğretmenimiz Serpil KARABULUT olmak üzere oyunda emeği geçen tüm değerli öğrencilerimizi kutlar, emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.