İZMİR / KARABURUN - Karaburun İlkokulu

Haz

Öğrencilerimiz tarafından edebiyat alanındaki yeteneklerini keşfetmek üzerine yazdığı hikaye, şiir ve mektuplardan oluşan ‘’ Nergis Bahçesinin Kahramanları’’ isimli kitabın imza günü Karaburun Meydanda gerçekleştirildi.

Programa Kaymakamımız Eyüp KAYKAÇ, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem BULAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet AYTAÇ, daire amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haz

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı" Alsancak Garı'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geleceğin yazarı miniklerin kendi kaleminden kağıda döktüğü eserlerin okuyucuyla buluştuğu fuara; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Demiryolları Bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, ilçe müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve İzmirliler katıldı.

Karaburun İlkokulu olarak sınıf öğretmenimiz Arzu BENLİOĞLU YAŞIN kordinatörlüğünde, müdür yardımcımız İlhan AYDIN, öğrencilerimiz Selin YARAMAZ, Ela Derin EYDEMİR, Köksal DOLUAY ve Selin EKER' in katılımlarıyla standımızda yerimizi aldık.

Öğrencilerimizin ellerinden çıkan birbirinden güzel şiirlerimizi, hikayelerimizi, masallarımızı ve mektuplarımızı kitaba dönüştürdüğümüz ' Nergis Bahçesinin Kahramanları'  kitabımızı standımıza gelenlere tanıttık.

May

Karaburun İlçe Tarım Müdürlüğünden; gıda mühendisleri, gıda güvenirliği hakkInda 4. sınıflara  bilgi vermiştir.

May

KARABURUN İLKOKULUNDA ‘’BAHAR VE ÇOCUK ŞENLİĞİ’’ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin acısını hafifletmek, afet bölgesindeki çocuklarımızın yüzlerinde mutlu gülücükler oluşması amacıyla başlatılan  ‘’Kardeşinden Sana’’ projesi kapsamında planlanan ‘’ Bahar ve Çocuk Şenliği’’ etkinliği gerçekleştirildi.

Programa Kaymakamımız Eyüp KAYAÇ, Garnizon Komutanı Ali EKER, Karaburun Belediye Başkanı İlkay GİRGİN ERDOĞAN, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet OLUK, İlçe Jandarma Komutan Şaban SERT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet AYTAÇ, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve Buca Umut Evlerinden gelen misafirlerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet AYTAÇ tarafından yapıldıç Karaburun İlkokulu öğrencilerinin gösterileri ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

Mrt

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden sonra depremi yaşayan çocuklar ile okulumuz öğretmenleri,  öğrencileri ve velileri arasında birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının pekiştirilmesi amacıyla ‘Kardeşinden Sana ‘ projesi hazırlanmıştır.

Projemizin ilk ayağında Kahramanmaraş/Elbistan’a 6 Mart 2023’ te 963 adet oyuncak ve kırtasiye malzemesi gönderilmiştir.

Sayın Kaymakamımız Eyüp KAYKAÇ’ın emirleriyle bölgede kurulan psikodestek çadırlarında dağıtımlar gerçekleştirilmiştir.

Çocuklarımızın yazdığı mektuplara cevaplar, videolar ve kısa mesajlarla dönüşler olmuştur. Minik yürekleri arasında bir köprü kurulmuştur.

Okulumuz adına projemize destek veren velilerimize, hayırseverlerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler.

Haz

Davranışsal bağımlılıkla mücadele kapsamında İlçe merkezimizdeki 3, 4 ve 5. sınıfların katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 200m koşu yarışında dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Yarışa katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.